Onderwijs

Introductie avonden

 

Voor wie nieuw is in de kerk kan het soms een hele toer zijn om de weg in de kerk te vinden. Daarom bieden we aan het begin van het seizoen een korte introductie aan. Dit begint met een ontmoeting na een dienst, gevolgd door drie avonden in de weken erna. Tijdens deze introductie stellen we ons als kerk en gasten aan elkaar voor. Ook zullen we informatie geven over wat voor soort kerk we zijn, wat onze geschiedenis is, wat we geloven en wat en hoe we de dingen doen. Deze introductie is voor iedereen die nog niet zo lang onze samenkomsten bezoekt. Het maakt niet uit of je christelijk bent of (nog) niet. Iedereen moedigen we aan hieraan deel te nemen.

 

Alpha-cursus

Elk jaar starten we in januari of februari weer een Alpha-cursus. Deze cursus is speciaal geschikt voor mensen die de basiszaken van het geloof willen ontdekken of opfrissen. Vraag jij je wel eens af of er meer is? Of heb je andere vragen over het christelijk geloof? Bij de Alpha-cursus kun je al je vragen kwijt. Op een leuke en ontspannen manier ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

 

De cursus duurt 10 avonden en een zaterdag, de cursus is gratis. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor jou is.

De Alpha-cursus start  in Gebouw Gideon op de Prins Hendrikstraat 16 om 19:00 uur. Van harte welkom!

Verwerking van de preek

 

Wanneer u naast de kringen en uw eigen stille tijd graag nog meer wilt leren uit Gods Woord kunt u gebruik maken van de weekinfo. Hierin staan regelmatig enkele tekstgedeelten en vragen die u kunt overdenken n.a.v. de preek.

Deze vragen zijn ook een ideaal hulpmiddel om in een groep verder te praten over de preek (bijvoorbeeld in de kring).

 

Seminars en gespreksavonden

 

Verschillende onderwerpen worden met enige regelmaat in een seminar behandeld. Deze komen om de zoveel tijd weer terug. Hou de weekinfo in de gaten voor nieuwe seminars.

 

Doopstudie – informatie avonden

 

Inhoud: Wat is de bijbelse basis van de doop? Waarom kiezen wij als kerk voor de volwassendoop en niet voor de kinderdoop? Wat heeft de doop te maken met volledige overgave aan God? Twee vrijblijvende en interactieve avonden met ruimte voor eigen vragen.

 

Lidmaatschap – informatie avond

 

Inhoud: Samen als leden vormen we de kerk. Daarom moedigen we iedereen die mee wil bouwen aan de roeping die we als kerk hebben aan om lid te worden. Door lid te worden geef je aan dat je deel uit wil maken van dit geestelijk lichaam, dat je mee wil dragen in de roeping. Tijdens deze avond bespreken we verschillende vragen rondom lidmaatschap.